Kuukausikatsaus toukokuu 2019

Toukokuu oli tuloksellinen ainakin paperilla. Lisäksi kuun viimeiseen päivään sattui ensiasuntoni asuntolainen viimeinen lyhennys. Osakkuuteni tuotti reilut 5000€ osinkoa, joten niille rahoille pitäisi keksiä sijoituskohde. Nordealle yritin jo ylimääräisen lyhennyksen tehdä, mutta siellä asiakaspalvelu on niin kehnoa, ettei pyyntööni ole siellä vielä vastattu. Ehkäpä pidän nyt rahoja käteisenä hetkisen.

Alla toukokuun tilanne:

Sijoitusasunto 1              = 141 000€
Sijoitusasunto 2              = 165 000€
Osakkuus työpaikassa    =  102 000€
Henkilöstörahasto          =  17 000€
Rahastot                         =  7 000€
Korkosijoitukset            =  2 000€
Pörssiosakkeet               =  5 800€
Käteinen                        =  8 200€

YHTEENSÄ                 = 448 000€

Lainat                            = 189 100€

NETTO-OMAISUUS   = 258 900€

Nettomaisuus paukahti siis viimein varttimillin yli, mikä on toki iloinen asia. Suurin nousu tuli työpaikan osakkuudessa, minkä arvo nousi vuoden takaiseen nähden 14 000€. Osakemarkkinoilla lisäsin tonnilla osakesijoituksia, vastaavasti niiden arvosta suli voittoja pois. Kuitenkin ko. yrityksen tulos on kohenemaan päin, joten luotan siihen, että kehitys olisi suotuisa. Heilahtelut ovat prosentteja päivittäin, niihin tottuminen vie aikaansa. Helpointa on asiassa toki ollut se, että suurimman osan ajasta ollaan oltu plussalla. Tonnin lisäys tuli tehtyä pienestä dipistä, missä sain jopa laskettua keskihintaa. Ostopäivänä olikin kova ralli ja nousua kertyi 30%, mistä on taas takaisin lasketeltu kuun loppua kohden.

Asuntoprojekti ei ole oikein edennyt. Pian on neuvottelu toisen pankin kanssa ja katsotaan mitä he ovat mieltä lainamäärästä ja ehdoista. Enemmän rajoittavana tekijänä on ollut sopivien kohteiden löytäminen. Lisäksi asuntomarkkinoiden tilanne vaikuttaa siltä, että suhdanne jatkaaa heikkenemistään ja edullisempia asuntoja voisi olla tulossa markkinoille. Toki pahin ylituotanto asunnoista on luultavasti kohdistunut yksiöihin.

Työelämässä työ on tuntunut parhaalta pitkiin aikoihin, ei vain malttaisi odottaa tuotekehityksen valmistumista ja sen jälkeistä myyntiä - odottavan aika on pitkä. Vuoden takaiseen nähden eroa on kuin yöllä ja päivällä - harmillisesti vaan menneiden vuoden raskaus näyttää painavan vielä henkisesti. Palautuminen on hidasta - tästä koetan vielä myöhemmin erillisen blogin kirjoitella. Kirjoittelu kun muutoinkin on jäänyt vain kuukausipäivityksiin, mikä on kyllä alle tavoitteen. Toisaalta, ei blogia pitäisi tavoitteellisesti kirjoitella, kun stressiä riittää ilmankin.

Kesä alkoi tänään ja onneksi sinne on jo buukattuna (ja maksettuna) paljon mielenkiintoista ohjelmaa. Toivottavasti säät ovat edes jossain määrin viime kesän veroisia. Aurinkoista kesää kaikille lukijoille!

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokemuksiani asunnon vuokraamisesta

Katsaus