Kuukausikatsaus Lokakuu 2018

Tällä kertaa kuukausikatsauksen tuottamiseen löytyi aikaa jo kuukauden vaihteessa.

Alla lokakuun lopun tilanne:

Sijoitusasunto 1              = 141 000€
Sijoitusasunto 2              = 165 000€
Osakkuus työpaikassa    =  88 200€
Henkilöstörahasto          =  12 000€
Rahastot                         =  3 900€
Korkosijoitukset            =  2 000€
Pörssiosakkeet               =  0€
Käteinen                        =  7 000€

YHTEENSÄ                 = 419 100€

Lainat                            = 195 900€

NETTO-OMAISUUS   = 223 200€

Tuttuun tapaan luvut ovat melko staattisia, matkakuluja olen saanut jonkin verran takaisn, joka on parantanut käteisen määrää. Moniin muihin blogaajiin verrattuna osamarkkinoiden kurssilasku ei paljoa sijoituksiani hetkauta, kun niiden arvoa ei voi päivittää kovinkaan tiheästi eikä lasku ole vielä muutenkaan niihin paljoa vaikuttanut. Kurssilaskua tuli edes sen verran hyödynnettyä, että tein pienen ylimääräisen lisäyksen rahastoihin lokakuun lopulla normaalin kuukausisäästämisen päälle.

Suoriakin osakesijoituksia olen alkanut harkitsemaan, mutta suunnittelussa olen vasta saanut aikaa listaa kotimaisen pörssin mielenkiintoisista kohteista. Käteisen määrän vähäisyys tarkoittaa sitä, että ostoja pitäisi tehdä velkavivulla ja mielestäni markkina ei ole vielä siinä tilanteessa, että haluaisin vipua käyttää. Tästä asiasta ajattelin myöhemmin marraskuussa kirjoitella lisää.

Työn osalta kiireet jatkuvat edelleen ja on ollut vaikeaa edes kunnon vapaapäivää pitää. Loppuvuosi on edelleen jonkin verran kysymysmerkki, mutta vuoden vaihteen DL varmaan pakottaa asiat liikkumaan johonkin suuntaan ja usko sekä toivo ovat kovat, että positiivinen ratkaisu asioihin tulee.

Stressi on näkynyt yleisenä väsymyksenä - tätä ilmiötä varmaan lisääntyvä pimeys vielä korostaa. Onneksi tammikuun matka jo siintää mielessä. Sen avulla pääsee hetkeksi irti kaikesta, varsinkin nyt, kun on uusi käymätön kohdekin tullut valittua.

Blogin pitämiseen on kyllä jäänyt liian vähän aikaa. Tulevaisuudessa toivoisin ehtiväni / jaksavani kirjoittaa tilannekatsausten lisäksi muustakin. Ehkäpä marraskuu tuo muutoksen tähänkin...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokemuksiani asunnon vuokraamisesta

Katsaus

Henkilöstörahaston verohyödyt