Kuukausikatsaus Syyskuu 2018

Kuukausikatsauksen kasaamiseen ei jälleen tuntunut löytyvän hetkeä, jolloin olisi ollut energiaa sellainen kirjoittaa. Nyt viimein tuntuu, että on saanut hetken hengähtää työkiireiltä ja ehtii luvut päivittää blogiinkin.

Alla syyskuun lopun tilanne:

Sijoitusasunto 1              = 141 000€
Sijoitusasunto 2              = 165 000€
Osakkuus työpaikassa    =  88 200€
Henkilöstörahasto          =  12 000€
Rahastot                         =  3 400€
Korkosijoitukset            =  2 000€
Pörssiosakkeet               =  0€
Käteinen                        =  6 000€

YHTEENSÄ                 = 417 600€

Lainat                            = 197 600€

NETTO-OMAISUUS   = 220 000€

Suurempia muutoksia ei tapahtunut. Säästötiliä kuormitti talven lomamatkaan liittyvät maksut. Kohde on tällä kertaa normaalia kalliimpi, mutta tuleepahan yksi haave toteutettua samalla ja paljon uutta nähtävää.

Asuntoprojekti ei ole edennyt, kun jostain syystä pankki ei ole saanut lainatarjousta aikaiseksi. Tuntuu, että siellä on pankkineiti mennyt sekaisin kaikista lapuista ja lipuista mitä olen lähettänyt heille selvitykseksi omaisuudesta ja tuloista. Lainaprosessin omituisuus on mielestäni siinä, ettei pankki ole kiinnostunut oikeastaan muusta omaisuudesta kuin mitä löytyy kiinteänä.  Pitää nyt hoputtaa pankkia tarjouksessa tai sitten kaartaa toiseen pankkiin. Toisaalta, nyt kun lokakuussa markkinat ovat taas hermoilleet, niin ostofiilikset ovat myös laskeneet.

Tuntuu, että monenlaiset merkit alkavat näyttää osviittaa, että markkinoilla (asunnotkin) olisi käänne lähestymässä. Asuntomarkkinoilla on rakenteilla ennätysmäärä asuntoja ja uusia rahoitusmalleja alkaa tulla viimeisten lypsämiseksi. Ehkä, jos olisin ensiasuntoa ostamassa, niin ostamisella olisi kiire, koska vuokralaisena oleminen ei houkuta. Nyt, kun asuntovarallisuutta on joka tapauksessa enenmmän kuin mitä tulevan asunnon puolikkaan ostaminen kustantaa, niin hintojen mahdollinen nousu ei niin paljoa harmita. Laskua kuitenkin toivon, koska pitkässä juoksussa olen netto-ostajana asuntomarkkinoilla.

Työn puolella vuosi on ollut todella stressaava, mutta nyt näyttäisi viimein valoa olevan tunnellin päässä ja vuoden aikana koetut hankaluudet ovat ehkä kääntymässä voitoksi. Uskoisin, että seuraavaan katsaukseen mennessä asia alkaa olla paketissa ja joulu + tammikuun lomamatka voidaan viettää hyvissä tunnelmissa.

Lokakuussa on tapahtunut myös osakemarkkinoilla paljon mielenkiintoisia asioita, lisäksi AY-liikkeen touhuilut olisivat ansainneet jo nyt blogauksen. Alla on vielä linkki kansalaisaloitteeseen (jota en siis itse ole perustanut). Vielä on muutama päivä aikaa ihmeeseen, eli että se saisi kasaan 50 000 nimeä. Kyseessä on siis aloite poliittisien lakkojen rajoittamiseksi.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/3147

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokemuksiani asunnon vuokraamisesta

Katsaus

Henkilöstörahaston verohyödyt