Kuukausikatsaus helmikuu 2019

Helmikuu meni lopulta niin nopeasti ja kiireissä, ettei blogille löytynyt aikaa ja intoa. Nyt kuitenkinkin olisi tarjolla katsaus maaliskuun alussa olevaan tilanteeseen.

Alla helmikuun tilanne:

Sijoitusasunto 1              = 141 000€
Sijoitusasunto 2              = 165 000€
Osakkuus työpaikassa    =  88 200€
Henkilöstörahasto          =  17 000€
Rahastot                         =  6 500€
Korkosijoitukset            =  2 000€
Pörssiosakkeet               =  4 600€
Käteinen                        =  4 400€

YHTEENSÄ                 = 428 700€

Lainat                            = 194 100€

NETTO-OMAISUUS   = 234 400€

Sijoituksissa palasin jälleen osakemarkkinoille pienellä potilla. Valitettavasti en ihan parhaaseen kuoppaan osunut kuin pienellä rahastoon menevällä ylimääräisellä osakkeella. Pörssiosakkeissa potti jakaantuu kahden osakkeen välille melko tasaisesti. Toinen osake on Nokian renkaat, jota olen aikaisemminkin omistanut. Toinen osake on ensimmäinen ostoni kotimaan pörssin ulkopuolelta eli Ruotsin pörssistä löysin omaan toimialaani osuvan kasvuyrityksen. Nimeä en vielä paljasta, jääköön se myöhemmäksi.

Varallisuuden kasvua piristi pörssikurssien nousu lisäksi tammikuussa maksetut bonukset, jotka menivät henkilöstörahastoon. Muutoin varallisuuden kasvaminen on perustunut pitkälti lainojen lyhenemiseen. Pian yksi asuntolainoistani on tullut kokonaan maksetuksi ja sen jälkeen osakeostojen tekeminen suuremmalla volyymillä on mahdollista. Pörssin osakkeet tuntuvat edelleen hintavilta, mutta lainojen ylimääräinen lyhentäminen tuntuu myös turhalta näillä koroilla. Itse pidän mukavana osakeostoista seuraavaa käytettävissä olevaa tulojen kasvua.

Työrintamalla tilanne on helpottanut sen verran, että stressiäkin on saatu vähennettyä melko paljon. Uusia ideoita alkaa syntymään niin töissä kuin töiden ulkopuolella. Kevään aikana on tarkoitus toteuttaa pieni sivuprojekti liittyen omaan harrastukseen. Tästäkin toivottavasti lisää myöhemmin.

Mukavaa ja menestyksekästä kevättä kaikille!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokemuksiani asunnon vuokraamisesta

Katsaus

Henkilöstörahaston verohyödyt