Kuukausikatsaus maaliskuu 2019

Jälleen on aika päivittää kuukausikatsaus omaan talouteen. Kuukauden aikana osakesalkku on jatkanut kasvamistaan. Suurin osa johtuen lisäostoista, mutta arvonnousua on myös salkkuun kertynyt mukavasti. Etenkin kasvuyritys, mistä viimeksikin kirjoitin, on osoittanut nousun merkkejä, ollen lisäpanostuksen jälkeenkin lähes 40 % nousussa. Nokian renkaatkin on myös kasvanut suotuisasti ja lisäilin niidenkin osalta hieman osakepottia. Sadantonnin salkun välitavoitteesta onkin lähes 10% jo kasassa. Muutoin omaisuuden kehitys on ollut melko tasaista.

Alla maaliskuun tilanne:

Sijoitusasunto 1              = 141 000€
Sijoitusasunto 2              = 165 000€
Osakkuus työpaikassa    =  88 200€
Henkilöstörahasto          =  18 000€
Rahastot                         =  6 800€
Korkosijoitukset            =  2 000€
Pörssiosakkeet               =  8 900€
Käteinen                        =  2 000€

YHTEENSÄ                 = 431 900€

Lainat                            = 192 400€

NETTO-OMAISUUS   = 239 500€

Mukavasti alkaa netto-omaisuus lähestymään neljännesmillin rajaa. Tämä olisi mahdollista saavuttaa jo toukokuussa. Osakkuuden arvon* tulee varmaan silloin arvioitua, kun vuoden tulos on tiedossa. Lisäksi samasta osoitteesta pitäisi tulla useampi tonni osinkoja. Haaveena olisi myös saavuttaa sijoitusomaisuudessa puolen millin raja tänä vuonna, mutta se vaatisi apuja arvonnousulta tai velkavivulta.

Sijoitusasunto 1 tuleekin maksettua alkuperäisen lainan osalta toukokuussa, joten sieltä vapautuu mukava kassavirta uudelleen sijoitettavaksi. Tämä raha ei ole paljoa tuloihin vaikuttanut aikaisemmin, kun korko on ollut nollassa. Nyt kuitenkin pystyisin tuplaamaan sijoitusomaisuutta kartuttavan kassavirran kesäkuusta lähtien. Lisäksi toisella kvartaalilla palkkakin nousi, jolloin nettotulot kasvavat sitäkin kautta entisestään.

Ansiotulojen kasvun tuoman piristyksen lisäksi töissä on muutoinkin ollut viime aikoina miellyttävämpää. Yrityksen ylimmän johdon tuki on tuntunut lisääntyneen ja viimeinkin on selkeä mahdollisuus saada konkreettisia asioita aikaiseksi. Työn ei pitäisi olla vain suorittamista, vaan mahdollisuus toteuttaa itseään. Viimein tuntuu, että asiat todella ovat näin. Nyt on sellainen fiilis, että tässä ollaan jonkin suuremman alkuaskeleita ottamassa ja tämä saattaisi olla sellainen näyte, millä on aineksia viedä uraa jälleen askel eteenpäin. Nähtäväksi jää, onko se nykyisessä paikassa vai jossain muualla.

Mukavaa kevään jatkoa lukijoille!

*Piti kirjoittaessa oikein laskea ennuste osakkuuden arvolle ja se laskelma osoitti n. 10K€ kasvua arvoon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokemuksiani asunnon vuokraamisesta

Katsaus

Henkilöstörahaston verohyödyt